Korppoon Merenkävijät suosittelee lämpimästi jäseniämme katsastuttamaan veneensä asiansa osaavilla katsastajillamme. Katsastettu vene tuo turvallisuutta ja säästää vakuutusmaksuissa.

Katsastuksen hinta on jäsenilleen 40 euroa joka maksetaan venekerholle käteisellä katsastuksen yhteydessä. Venekerhon ulkopuolisilta peritään 60 euroa. Matkakuluista on hyvä sopia erikseen katsastajan kanssa.

Venekerho ilmoittaa katsastetuiksi rekisteröidyt veneet Suomen Purjehdus ja Veneilyliittoon, josta vakuutusyhtiöt tarkastavat alennuksiin oikeutetut veneenomistajat.

Katsastuspäivämäärät vuonna 2020

Venekohtainen kellonaika on varattava etukäteen. Veneet on katsastettava 30.06.2020 mennessä. Mikäli veneenkatsastusta pyydetään em. päivämäärän jälkeen, tulee siihen olla painava syy.

Peruskatsastus

Peruskatsastus tehdään joka 5 vuosi, sekä silloin kuin vene on vaihtanut omistajaa tai rekisteröintiseuraa, tai jos vene on vaurioitunut.

Peruskatsastus suoritetaan kaksiosaisena: rungon osalta veneen ollessa maissa telakoituna (ilman peitettä) sekä muulta osin purjehdusvalmiina satama-altaissa.

Runkokatsastuksessa tarkastetaan ulkopuolelta veneen runko, ohjauslaitteet, voimansiirtolaitteet ja läpiviennit. Sisäpuolelta tarkastetaan vastaavat kohteet ja moottori.

Veneen omistajan on otettava katsastukseen mukaan oma keltainen kopio veneen katsastuspöytäkirjasta edelliseltä vuodelta sekä venetodistus. Katsastukseen on syytä varata aikaa 0,5–1 h (materiaali helposti esillä).

Vuosikatsastus

Tehdään joka vuosi veneen ollessa vesille laskettuna ja purjehdusvalmiina. Tällöin tarkastetaan turvallisuuteen vaikuttavat varusteet ja laitteet.

Alla vuoden 2020 katsastuspäivämäärät. Katsastamme myös muina aikoina sopimukseen mukaan.

Katsastukseen mukaan veneen katsastuspöytäkirja sekä venetodistus.

PäivämääräPaikkaAika
23.05.2020Vierasvenesatama Verkanetukäteen sovittu aika
06.06.2020Vierasvenesatama Verkanetukäteen sovittu aika

Katsastusajan varaus

Aika varataan numerolla: 0400 166574 Jouni Wallden tai sähköposti: jouni.wallden@du-tec.fi

Katsastajat ja niiden yhteystiedot löydät Yhteystiedot -sivulta.