Korppoon Merenkävijät suosittelee lämpimästi jäseniämme katsastuttamaan veneensä asiansa osaavilla katsastajillamme. Katsastettu vene tuo turvallisuutta ja säästää vakuutusmaksuissa.

Katsastuksen hinta on jäsenilleen 40 euroa joka maksetaan venekerhon tilille: Aktia FI10 4055 0012 0018 93 ja viitenumero 1067. Venekerhon ulkopuolisilta peritään 60 euroa. Matkakuluista on hyvä sopia erikseen katsastajan kanssa.

Venekerho ilmoittaa katsastetuiksi rekisteröidyt veneet Suomen Purjehdus ja Veneilyliittoon, josta vakuutusyhtiöt tarkastavat alennuksiin oikeutetut veneenomistajat.

Katsastuspäivämäärät vuonna 2021.

Veneet on katsastettava 30.06.2021 mennessä. Mikäli veneenkatsastusta pyydetään em. päivämäärän jälkeen, tulee siihen olla painava syy.

Peruskatsastus

Peruskatsastus tehdään joka 5 vuosi, sekä silloin kuin vene on vaihtanut omistajaa tai rekisteröintiseuraa, tai jos vene on vaurioitunut.

Peruskatsastus suoritetaan kaksiosaisena: rungon osalta veneen ollessa maissa telakoituna (ilman peitettä) sekä muulta osin purjehdusvalmiina satama-altaissa.

Runkokatsastuksessa tarkastetaan ulkopuolelta veneen runko, ohjauslaitteet, voimansiirtolaitteet ja läpiviennit. Sisäpuolelta tarkastetaan vastaavat kohteet ja moottori.

Vuosikatsastus

Tehdään joka vuosi veneen ollessa vesille laskettuna ja purjehdusvalmiina. Tällöin tarkastetaan turvallisuuteen vaikuttavat varusteet ja laitteet.

Alla vuoden 2021 katsastuspäivämäärät. Katsastamme myös muina aikoina sopimukseen mukaan.

Katsastukseen mukaan veneen katsastuspöytäkirja sekä venetodistus.

PäivämääräPaikkaAika
12.06.2021Vierasvenesatama Verkanetukäteen sovittu aika
13.06.2021Vierasvenesatama Verkanetukäteen sovittu aika

Katsastusajan varaus.

Pandemiasta johtuen saatamme joutua suorittamaan katsastukset etänä,kuten viime vuonna. Mikäli rajoitukset poistuvat katsastamme kesäkuun 12. ja 13. päivä kesäkuuta 2021 Verkanissa. Pyydämme Teitä sopimaan katsastuksesta suoraan katsastajien kanssa. Mainittakoon että Tom Mohn katsastaa Korpo Marin Oy:ssä talvehtineet veneet sopimuksen mukaan.

Katsastajat ja niiden yhteystiedot löydät Yhteystiedot -sivulta.