LYS tasoituskilpailu köliveneille uusitaan vuonna 2019. Korppoon Merenkävijöiden hallitus on päättänyt muuttaa tulevaa Korppoon Ympäri kilpailua yhteislähdöstä takaa-ajo lähtöön. Muutokseen on monta painavaa syytä.

Lähtöalue on ahdas ja pienille veneille on helpompi lähteä liikkeelle ilman häirintää isommilta purjeilta. Toivomme myös että ei niin tottuneita purjehtijoita tuntevat olonsa turvallisemmaksi ja kynnys osallistua madaltuu. Toinen etu on että purjehtijat itse paremmin osaavat arvioida kilpailun etenemistä kun jännitys tiivistyy loppua kohti.

Ja ennen kaikkea kilpailusta tulee katsojaystävällisempi, veneet lähtevät eri aikoina mutta tulevat suunnilleen samaan aikaan maaliin. Ensimmäinen maaliviivan ylittäjä voittaa. Pois jää pitkä odotus että hitaimmat veneet pääsevät maaliin, hidas vene voi olla ensimmäisenä maalissa.

HUOM

Sivulla avomeripurjehtijat.org löytyy FINLYS taulukko 611 veneillä. Perusvarusteltu standardivene ei tarvitse näyttää sertifikaattia vaan LYS luku otetaan taulukosta. Veneet erikoisilla varustuksilla ja yksityyppiveneet tarvitsevat LYS sertifikaatti joka voi anoa järjestöltä AVOMERIPURJEHTIJAT RY HAVSKAPPSEGLARNA RF.

Lähtö

Vene pienemmällä LYS luvulla lähtee ensimmäisenä. Lähdössä sovellettavat äänimerkit annetaan ensimmäiselle veneelle

  • 5 minuuttia ennen lähtöä
  • 4 minuuttia ennen lähtöä
  • 1 minuutti ennen lähtöä
  • Lähtölaukaus

Seuraaville veneille annetaan äänimerkki.

Jos joku vene ylittää lähtöviiva liian aikaisin annetaan monta peräkkäistä äänimerkkiä. Venekunta pitää kääntää ja ylittää lähtölinjan uudestaan häiritsemättä muita kilpailijoita.